Nudelsoppa med röd curry och kyckling
Nudelsoppa med röd curry och kyckling🌶
Ingredienser för 2 portioner:
1 förpackning kokosmjölk
1,5 msk Thai röd currypasta
5-6 st lime blad
1 st citrongräs
1 msk socker
2 msk fisksås
1 förpackning risnudlar
Chili
Koriander
Pakchoi
Böngroddor
Vattenspenat
Limeklyfta
Så här gör du!
1. Koka nudlar enligt förpackningen, sen skölja av dem i kallt vatten och låta dem rinna av i en sil
2. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs currypasta ca 1 minut, tillsätt kyckling. Rör om i någon minut och tillsätt sedan kokosmjölk, limeblad, citrongräs Låt koka ca 5 minuter
3. Häll över fisksås, socker och tillsätt strimlad pakchoi, böngroddar, hackad vattenspenat i soppan. Låt koka ca 3 minuter
4. Fördela nudlarna i skålar och häll över soppan. Toppa med koriander, chili och limeklyfta