Veganska dumplings med spenat och tofu
Veganska dumplings med spenat och tofu! 🥟
Ingredienser:
• Vegandeg •
2dl vetemjöl
2dl potatismjöl
1,5 dl spenatsaft (spenat 300g + vatten 200g)
• Fyllning •
400g spenat
400g tofu
200g bambuskott
3 msk vegansk ostronsås
1 tsk socker
1 tsk salt
Så här gör du!
1. Lägg spenaten i mixer, tillsätt sedan kokande vatten och mixa tills det blir saft. Blanda mjöl och spenatsaft (1,5dl) i en matberedare. Knåda i fem minuter tills degen är smidig. Skär ut 20 små runda formar och kavla ut degen tunt
2. Skär tofun i små bitar och finhacka grönsakerna. Hetta upp matoljan i woken, lägg sedan i tofu och tillsätt sedan övriga ingredienser i woken
3. Fyll sen varje degform med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten
4. Ånga dumplings10 minuter i bambukorg
Servera med chiliolja och kinesisk soja vinäger