Pad Thai kyckling
En supergod thailändsk maträtt med risnudlar och ägg som bas🥢
Ingredienser för 2 portioner:
250 g risnudlar
kycklingfilé eller valfritt protein
2 st ägg
2 st purjolök
150 g böngroddar
2 msk hackade jordnötter
Olja
Padthaisås
0,5 msk soja
2 msk tamarindpuré
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
1,5 msk strösocker
2 msk kallvatten
Så här gör du!
1. Koka nudlar i 4-5 min, sen skölja av dem i kallt vatten och låta dem rinna av i en sil
2. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt kyckling och ägg. Rör om i någon minut och tillsätt sedan nudlar
3. Häll över alla såser och fräs ca 3 minuter och tillsätt purjolök. Stek i ett par minuter tills allt blivit varmt
Till servering: Garnera med limeklyftor, böngroddar, chilipulver och jordnötter.