• Fri leverans till butik
  • Över 800:- Fri hemleverans inom Stockholm Tullarna
  • DHL Frakt övriga Sverige

Veganska dumplings med tryffel och skogschampinjon

Tryffel och skogschampinjon kommer bäst till sin rätt om man inte krånglar till saker för mycket!🥟

Ingredienser:

• Vegandeg •
2dl vetemjöl
2dl potatismjöl
1,5 dl pumpasaft (pumpa 200g + vatten 200g)
• Fyllning •
600g skogschampinjoner
3 msk tryffelolja 
1 tsk salt
1 tsk hackad vitlök

 Så här gör du!

1. Skala pumpan och skär den i bitar. Lägg den i mixer, tillsätt sedan kokande vatten och mixa tills det blir saft. Blanda mjöl och pumpasaften (1,5dl) i en matberedare. Knåda i fem minuter tills degen är smidig. Skär ut 20 små runda formar och kavla ut degen tunt.

2. Skär skogschampinjoner i små bitar. Hetta upp matoljan i woken, lägg sedan i vitlök och skogschampinjoner. Tillsätt sedan övriga ingredienser i woken.

3. Fyll sen varje degform med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten.

4. Ånga dumplings 10 minuter i bambukorg.

Servera med chiliolja och kinesisk soja! vinäger

 

Lägg till inköpslista

Liknande recept! :)

Testa liknande produkt