Veganska dumplings med tryffel och skogschampinjon
Tryffel och skogschampinjon kommer bäst till sin rätt om man inte krånglar till saker för mycket!🥟
Ingredienser:
• Vegandeg •
2dl vetemjöl
2dl potatismjöl
1,5 dl pumpasaft (pumpa 200g + vatten 200g)
• Fyllning •
600g skogschampinjoner
3 msk tryffelolja
1 tsk salt
1 tsk hackad vitlök
Så här gör du!
1. Skala pumpan och skär den i bitar. Lägg den i mixer, tillsätt sedan kokande vatten och mixa tills det blir saft. Blanda mjöl och pumpasaften (1,5dl) i en matberedare. Knåda i fem minuter tills degen är smidig. Skär ut 20 små runda formar och kavla ut degen tunt.
2. Skär skogschampinjoner i små bitar. Hetta upp matoljan i woken, lägg sedan i vitlök och skogschampinjoner. Tillsätt sedan övriga ingredienser i woken.
3. Fyll sen varje degform med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten.
4. Ånga dumplings 10 minuter i bambukorg.
Servera med chiliolja och kinesisk soja! vinäger