Det finns en stor mängd av varianter nudlar att välja mellan. Nudlar finns i olika storlekar, smaker och konsistenser som passar till olika maträtter. Nudlar är en av huvudingredienserna i det asiatiska köket såsom Kina Thailand, Vietnam, Korean och Japan
Äggnudlar görs av vetemjöl, vatten och ägg. äggnudlar är gula och finns olika tjocklek och form. Äggnudlar är en basprodukt i det asiatiska köket och kan wokas serveras i buljong. Chow mein är en klassisk nudelrätt med mycket smak som lagas på äggnudlar.
Glasnudlar gjorda på mungbönsmjöl och är genomskinliga eller har en transparent färg. Glasnudlar är vegansk, glutenfri och nyttig passar både till kall sallad, wok och soppa .
Risnudlar görs av rismjöl och är glutenfri varian av nudlar. Den är användbar i många slags maträtter, oftas stekta och wokade. Risnudlar passar bra till kött, kyckling eller räkor. Pad Thai är en av Thailands klassiska rätter som lagas på risnudlar.
Sobanudlar är japanska tunna bruna nudlar av bovete och vissa är gjorda på en blandning av vete och mestadels bovete. Den vanligaste maträtten är kake soba som är "sobanudelsoppa". Kake soba består av kokta sobanudlar tillsammans med en varm buljong Soba kan även ätas kallt.
Ramennudlar Ramen är är en välkänd japansk nudel av vetemjöl som är Långa och tunna. Ramen är benämningen på en japansk nudelsoppa med olika tillbehör som långkokt fläsk, marinerad halvkokta ägg och fräscha grönsaker som böngroddar, pakchoi och bambuskott.
Udonnudlar Udon är tjocka vetenudlar(4-6 mm).Udon serveras vanligtvis i buljong. I Korean finns det mängder av varianter på dessa nudlar. Udon serveras vanligtvis i olika buljong soppor men även i hotpot och kan stekas tillsammans med både kött och grönsaker