Dumplings med kyckling, ingefära och salladslök
Detta recept ger er garanterat en härlig smakresa till Asien!🥟
Ingredienser:
• Dumplingsdeg •
2dl vetemjöl
2dl potatismjöl
1,5 dl rödkålsvatten (rödkål 200g + vatten 200g)
• Fyllning •
200g kycklingfärs
20g ingefära
100g salladslök
1 tsk salt
1 tsk hackad vitlök
3 msk ostronsås
1 tsk kycklingbuljong
1 tsk vitpeppar
1 tsk socker
1 msk potatismjöl
Så här gör du!
1. Strimla rödkålen. Lägg den i mixer, tillsätt sedan kokande vatten och mixa tills det blir saft, därefter sila saften. Blanda mjöl och rödkålsvatten (1,5dl) i en matberedare. Knåda i fem minuter tills degen är smidig. Skär ut 20 små runda formar och kavla ut degen tunt.
2. finhacka salladslöken och ingefära. Ta fram en skål och lägg sedan i kycklingfärs, hackad vitlök, salladslök och ingefära. Tillsätt sedan övriga ingredienser i skålen. Blanda och låt stå i kylskåp i 30 minuter
3. Fyll sen varje degform med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten.
4. Ånga dumplings 10 minuter i bambukorg.
Servera med chiliolja och kinesisk soja! vinäger