Dumplings med kyckling, ingefära och salladslök
Hemgjorda kinesiska räkdumplings av hemgjord deg med god fyllning av räkor!🥟
Ingredienser:
• Dumplingsdeg •
2dl vetemjöl
2dl potatismjöl
1,5 dl kokande vatten
• Fyllning •
200g fläskfärs
200g Räkor
1 tsk salt
1 tsk hackad vitlök
2 msk ostronsås
1 tsk kycklingbuljong
1 tsk vitpeppar
1 tsk socker
1 msk potatismjöl
Så här gör du!
1. Blanda mjöl och kokande vatten i en matberedare. Knåda i fem minuter tills degen är smidig. Skär ut 20 små runda formar och kavla ut degen tunt.
2. Skala och hacka räkor i bitar. Ta fram en skål och lägg sedan i fläskfärs, hackad vitlök och hackade räkor. Tillsätt sedan övriga ingredienser i skålen. Blanda och låt stå i kylskåp i 30 minuter
3. Fyll sen varje degform med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten.
4. Ånga dumplings 10 minuter i bambukorg.
Servera med chiliolja och kinesisk soja! vinäger