Veganska dumplings med spenat och tofu
Veganska dumplings med spenat och tofu! 🥟
Ingredienser:
• Vegandeg •
2dl vetemjöl
2dl potatismjöl
1,5 dl kokande spenat saft
• Fyllning •
400g spenat
400g tofu
200g bambuskott
3 msk vegansk ostronsås
1 tsk socker
1 tsk salt
Så här gör du!
1. Blanda mjöl och spenat saft i en matberedare. Knåda i fem minuter tills degen är smidig. Skär ut 20 små runda formar och kavla ut degen tunt
2. Skär tofun i små bitar och finhacka grönsakerna. Hetta upp matoljan i woken, lägg sedan i tofu och tillsätt sedan övriga ingredienser i woken
3. Fyll sen varje degform med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten
4. Ånga dumplings10 minuter i bambukorg
Servera med chiliolja och kinesisk soja vinäger