• Fri leverans till butik
  • Över 800:- Fri hemleverans inom Stockholm Tullarna
  • DHL Frakt övriga Sverige

Hotpot som även kallas Huo Guo är en tillagningsmetod med lång historia. Enligt historiker fanns rätten redan under Handynastin, för mer än 1800 år sedan. Det finns olika sorters hotpot, vilka även har spridits i andra länder såsom Vietnam, Kambodja, Thailand, Malaysia och Japan med olika kryddningar och smaker som t.ex tomyum och hari-hari nabe. 

Att sitta tillsammans med nära och kära runt bordet och laga mat i en kokande gryta är så trevligt.  En av den godaste och trevligaste kinamaten som finns är faktiskt också den absolut enklaste att göra! Idén med hotpot är att man har en eller flera kokande buljonger på bordet i vilka man stoppar i allt möjligt för att sedan fiska upp det och äta det med en dipp. Dippen består ofta av sesamsås blandad med chiliolja och färska korianderblad. För att få en riktigt bra upplevelse rekommenderar vi även att krossa vitlök i dippen!  

På Pong Market kan du skaffa all utrustning, buljongen / hotpotbasen , tunt skivat kött och alla ingredienserna du önskar ha i en kinesisk hotpot!

Tips för att laga din hotpot:

Utrustning

Matlagningspanna kinesisk hotpot för användning på gas spis eller elektrisk kokgryta.

Det är också bra att skaffa en hålslev för att underlätta matlagningen.

Exempelbild

Buljong/Hotpotbas

som består av ett kit med olika sorter torra kryddor eller en mesig buljong.

Kött & Skaldjur

Tunt skivad entrecote och fläsksida är alltid gott. Släng i lite räkor, musslor, fiskbullar och filead fisk om du tycker om skaldjur.

Exempelbild

Nudlar

Det finns många olika sorters nudlar. Olika storlekar, smaker och konsistenser. Glasnudlar passar extra bra till hotpot.

Exempelbild

Grönsaker

Pak choi, shiitake, skogsöron, tofu i olika varianter, bladgrönsaker är till exempel alltid gott i hotpot.

Dippsåser

Dipp att doppa i kan du göra av sesamolja, lite soja, finhackad färsk chili, vitlök och koriander.

Det finns också färdiga dippsåser att köpa.