Hotpot som även kallas Huo Guo är en tillagningsmetod med lång historia. Enligt historiker fanns rätten redan under Handynastin, för mer än 1800 år sedan. Det finns olika sorters hotpot, vilka även har spridits i andra länder såsom Vietnam, Kambodja, Thailand, Malaysia och Japan med olika kryddningar och smaker som t.ex tomyum och hari-hari nabe.
Att sitta tillsammans med nära och kära runt bordet och laga mat i en kokande gryta är så trevligt. En av den godaste och trevligaste kinamaten som finns är faktiskt också den absolut enklaste att göra! Idén med hotpot är att man har en eller flera kokande buljonger på bordet i vilka man stoppar i allt möjligt för att sedan fiska upp det och äta det med en dipp. Dippen består ofta av sesamsås blandad med chiliolja och färska korianderblad. För att få en riktigt bra upplevelse rekommenderar vi även att krossa vitlök i dippen!
På Pong Market kan du skaffa all utrustning, buljongen / hotpotbasen , tunt skivat kött och alla ingredienserna du önskar ha i en kinesisk hotpot!