• Fri leverans till butik
  • Över 800:- Fri hemleverans inom Stockholm Tullarna
  • DHL Frakt övriga Sverige

Dumplings med kyckling, ingefära och salladslök

Hemgjorda kinesiska räkdumplings av hemgjord deg med god fyllning av räkor!🥟

Ingredienser:

• Dumplingsdeg •
2dl vetemjöl
2dl potatismjöl
1,5 dl kokande vatten
• Fyllning •
200g fläskfärs
200g Räkor
1 tsk salt

1 tsk hackad vitlök
2 msk ostronsås
1 tsk kycklingbuljong
1 tsk vitpeppar

1 tsk socker
1 msk potatismjöl

 Så här gör du!

1. Blanda mjöl och kokande vatten i en matberedare. Knåda i fem minuter tills degen är smidig. Skär ut 20 små runda formar och kavla ut degen tunt.

2. Skala och hacka räkor i bitar. Ta fram en skål och lägg sedan i fläskfärs, hackad vitlök och hackade räkor. Tillsätt sedan övriga ingredienser i skålen. Blanda och låt stå i kylskåp i 30 minuter

3. Fyll sen varje degform med ungefär en tesked av fyllningen och forma till små knyten.

4. Ånga dumplings 10 minuter i bambukorg.

Servera med chiliolja och kinesisk soja! vinäger

 

Lägg till inköpslista

Liknande recept! :)

Testa liknande produkt